Dárcovství

Dárcovství nemusí být jen finančního charakteru. Podpořit nás můžete i jinak. Například drobnými předměty pro děti do soutěží na naše akce (reklamní předměty, krabice sušenek, dóza lízátek a podobně...), uvítáme také kancelářský materiál, který se nám také hodí na tisk plakátů, letáků, pozvánek atd.

Bankovní účet:

Dárci si mohou uplatnit tato daňová zvýhodnění
Fyzické osoby:

od základu daně si lze odečíst hodnotu darů, poskytnutých na veřejně prospěšné účely, pokud úhrnná hodnota darů za rok přesáhne 2% ze základu daně nebo činí alespoň 1 000,00 Kč. V úhrnu lze odečíst maximálně 10% ze základu daně. (§ 15 odst. 1 zák. č. 586/1992 Sb. – zákon o daních z příjmu)

Právnické osoby:
od základu daně, snížené dle § 34 zák. o daních z příjmů, si lze odečíst hodnotu darů, pokud hodnota daru činí alespoň 2 000,00 Kč. V úhrnu lze odečíst maximálně 5% z již sníženého základu daně. Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání. (§ 20 odst. 8 a § 34 zák. č. 586/1992 Sb. – zákon o daních z příjmu)

V případě Vašeho zájmu o potvrzení nás kontaktujte. Darovací smlouvu následně dořešíme.

Všem dárcům patří velké díky za jejich solidaritu.